perjantai 3. huhtikuuta 2015

joku hullu lukee tätä

Sain päivän naurut. Joku lukee tätä blogia. :D hupaisinta ikinä.

no en anna sen häiritä.

Olen äärettömän surkea kielissä. No sain kirjoitettua englannin ja ruotsin. arvosanat alkoivat sieltä alemmasta päästä.

Ruotsia kohtaa mulla on sellainen tunne että turha kieli koulun jälkeen. Rantaruottalaiset osaa suomea ja jos koittaa sönköttää ruotsiksi, ei ne hittovie tajua mun mongerrustani.
Kaikille helpompaa käyttää suomea.

Englantia osaan yllättäin käyttää. Toki olen huomannut että minun englantini ei näytä kirjoitettuna nätiltä ja selkeältä. mä maalailen sanoilla, ihan kuin käyttäisin suomen kieltä.
On ne vissiin tajunneet mitä koitan selvittää. Tai ne on liian kohteliaita valittaakseen.

Nyt mä vaan päätin.

Opiskelen tanskaa. Ruotsin kielioppipohjista (kauan sitten unohdetut) on pientä apua ja perstuntumaa
tanskaa käsitellessä.
Lausuminen on jotain ihan hirveenkamalaa. Mutta ei mietitä sitä vielä. Ne sanoo (netti) että menee 3 kk aktiivista opiskeluaikaa että ymmärtää tanskaa.
siitä kolme kuukautta lisää että pystyy auttavasti puhumana tanskaa.

Koitetaan jos täsäs oppis edes ymmärtämään. Se olisi sitä pään käyttämistä ja haastetta. itsensä ylittämistä asiassa jossa hitto soikoon on huono ku karitsa luistimilla.

enkä tietenkään ole kertonut aiheesta kovinkana monelle, koska jos lähiympäristö pitää hommaa idioottina ne pitää minua idioottina. miksi tanska? eihän siitä ole mitään hyötyä?
jostain syystä en ole koskana ollut kovin innoissani muista kulttuureista ja matkustelusta. Tapaamani tanskalainen sai minut miettimään onko tanskassa mitään muuta kuin merenneitopatsas.
lopulta niitä yhtäläisyyskisä löytyi jonkin verran. ja tanska vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ehkä joku päivä käyn paikanpäällä vilkaisemassa että onko siellä mielenkiintoista. Ehkä ihan hyödyn maksimoimiseksi siellä voisi olla joku koiranäyttely samaan aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti