lauantai 11. tammikuuta 2014

Leipomuksia


FETAPIIRAKKA

POHJAAN (vähähiilarinen): voita maks 50g pehmennettynä muttei sulatettuna, kermaa desin verran, 2 kananmunaa, mantelijauhetta noin desi, samoin perunakuitua (pofiber), psylliumia 2 tl ja leivinjauhetta 1tl. 

Ite lisäsin vielä puoli desiä hamppuproteiin
ia. 

Kaikki sekaisin ja uuniin esipaistoon 200 astetta ja pois otetaan kun alkaa pinta ruskehtaa/napakoitua. Vuokaa ei tarvitse voidella. 

Täytteeksi hetken kypsytettyä kukka tai parsakaalta. noin 100g 
kirsikkatomaatinpuolikkaita (eivät vetisty) 
paketillinen fetajuustoa. (laittaisin ehkä mieluummin seuraavalla kerralla paketillisen mozzarellaa, makuasioita) 
pestoa nokareina sinnetänne. Hyvin mausteita. Kukkakaali imee mm kaiken suolaisuuden. 

päälle kerma-muna sekoitus (2dl kermaa ja 1 muna) ja juustoraastetta. 

Uuniin niin pitkäksi aikaa että näyttää napakalta tai juusto ehkä vähän tummuu. Oma juustoraaste oli mozzarellaa, eli ei tummunut. 

Tämän pohja on tosi ruokaisa.



MUSTIKKAPIIRAKKA

POHJAAN (vähähiilarinen): voita maks 50g pehmennettynä muttei sulatettuna, kermaa desin verran, 2 kananmunaa, mantelijauhetta noin desi, samoin perunakuitua (pofiber), psylliumia 2 tl ja leivinjauhetta 1tl. 
Ite lisäsin vielä puoli desiä hamppuproteiin
ia. MAKEUTUS jollain makeutusaineella oman maun mukaan. 

Kaikki sekaisin ja uuniin esipaistoon 200 astetta ja pois otetaan kun alkaa pinta ruskehtaa/napakoitua. Vuokaa ei tarvitse voidella. 


PÄÄLLE Täytteessä 200g maitorahkaa, 1dl kermaa, 1 muna, mustikoita + makeutusta oman maun mukaan.

PORKKANAKAKKU

POHJAAN
3 munaa
3dl mantelijauhoa
1dl jogurttia partaäijä/lidlin versio
2tlk kanelia
0,5 tl inkivääriä
1tl vaniljasokeria tai vanilliinijauhetta tai jotain vaniljan makuista.
1,5 tlk leivinjauhetta
2,5 kupillista porkkanaraastetta hienona raasteena. 

50g sulatettua voita
makeutusaine, jos haluaa

Sulata voi ja laita se syrjään odottamaan.
Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää loput ainekset, voisula viimeisenä.

Laita vuokaan paperi alle, melkein senki voisi voidella. Tää kakku juuttuu kiinni.
Annan kakun jäähtyä ja lisää sitten kuorrutus.

PÄÄLLE
200g maustamatonta tuorejuustoa
50g suolatonta voita. (taviskin käy jos on pakko)

makeutusainetta
noin 1tl puristettua limeä. Ite käytin sitruunatiivistettä, joka olisi pitänyt laimentaa veteen. Se oli hiukan liian hapan ja goakuloitui osittain.

Sekoita tuorejuusto, voi ja makeutusaine. lisää lime varovasti. ja kuorruta kakku.

Tämän voi pakastaa, sulaa parhaiten jääkaapissa syöntikuntoon jälleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti