lauantai 11. tammikuuta 2014

lantturanskikset ja porkkana-kukkakaalirieska



Lantturanskikset karppaus.infon reseptillä.
Tosin helpommin maustettuna.

http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=197



Lanttua tikuiksi veisteltyinä
öljyä
mausteita maun mukaan

Sekoita kippoon öljy-mausteseos. Kasta lanttutikkuja yksi kerrallaan seoksessa ja laita leivinpaperille uunipellille. Paista 200 asteessa kunnes näyttävät rapsakoilta ja ovat saaneet vähäsen väriäkin.



 




Näin toteutin, kärsivällinen kun olen.
Mä tein ohuita ranskiksen mallisia lohkoja lantusta.
kaadoin ne uunipellille. (syvälle, koska sotken helposti)
Lorotin päälle jokapuolelle öljyä ohuena norona. 
Ripotin päälle runsaasti grillimaustetta
Iskin kädet sekaan ja pyörittelin mausteen ja öljyn kaikkialle.
Käsien pesun jälkeen ripottelin pintaan vielä valkosipulia roisilla kädellä ja laitoin uuniin.
Paistoaika oli 200 asteessa noin 30-40 minuutin välimaastosta. Mulla pelti killui ihan täynnä lanttua.
Uunista oton jälkeen tarkistin suolan ja ripotin sitä lisää ja kääntelin sekaan.
sit vaan ääntä kohden.

om-nom-nom


-------------------------------------------------------------------------------------


Rieskan ohjeen löysin täältä

Koska mikään ei ole ikuista netissä, kopioin sen ohjeen tähän talteen.


Valmistusaika: noin 40 minuuttia.

200g tuorejuustoa
100g kukkakaalia
3 kananmunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1dl perunakuitua
1dl mantelijauhoa
2dl kermaa
1tl psylliumia
suolaa
valkopippuria



1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Raasta kukkakaali, porkkanat sekä sipuli sopivan kokoiseen kulhoon. Riko sekaan kananmunat ja kaavi päälle tuorejuusto. Keitoksen saa helposti sekaisin tavallisella lusikalla.

2. Lisää mukaan kaikki jauhoainekset ja kermat päälle. Mausta ja sekoita hyvin. Tässä kohtaa tämän ohjeen erinomaisuus tulee esille: ei tarvitse odottaa tuntia, 10 minuuttia riittää hyvin.

3. Kaada seos uunipellille, levitä lusikalla tasaiseksi reunoja myöten ja paista uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes paistoksen pinta on kauniin kullanruskea. Anna hieman jäähtyä ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti