keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Korvike ruunikset

RUNEBERGIN TORTUT
150g voita
 2 munaa
 2 dl mantelijauhoja 1 dl kookoshiutaleita (tai 3 dl mantelijauhoa)
 1dl mantelilastuja (rouhetta)
1dl kookoskermaa tai tavallista paksua kermaa
 1tl leivinjauhetta
 1 tl kanelia 
1 raastettu sitruunan kuori 
makeutusainetta
 vähäsokerista vadelmahilloa

 Vaahdota voi ja ripaus makeuttajaa, stevia on pahaa. Sulatin voin puolikiinteäksi mikrossa. Semmoiseksi että koostumus on vielä kokkare, joka lilluu voisulassa.
 Vatkaa sekaan munat yksi kerrallaan voin sekaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi eri kipossa.
 Sekoita kuiva-aineet ja kuohkeaksi vatkattu kerma taikinaan.

Jaa se muffinivuokiin (tulee 12+ kpl) ja paina märällä sormella kuoppa keskelle. Laita 1 tl vadelmamarmeladia / torttu.Hillo levahtaa ja imeytyy taikinaan.
 Paista 200 asteessa 15-20 min.
 Valitse kaupasta vähäsokerinen vadelmahillo. Sokerirengas jätetään koristelusta pois.

Huijasin koska perheen ei karppaaja alkoi hankalaksi. Laitoin tupla-annoksen taikinaa ja yhteensä vajaan desin sokeria. Mukaan koko annokseen tiputtelin kolme pisaraa karvasmantelitiivistettä. ja korvasin yhden mantelijauhkodesin pofiberillä (virhe, tuli hieman jauhoinen rakenne)

Opin että älä sävellä lempileivonnaistasi, ei ne oo yhtä hyviä kuin alkuperäiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti