lauantai 11. tammikuuta 2014

karppi pinaattikeitto

 -2dl kermaa 3dl maitoa
-Pari pakastepussia pinaattia. noin 300g yhteensä.
-voita
-Mausteina lopuksi valkopippuri ja suola.

Heitä pinaatit kattilaa sulamaan. Köntti voita kaveriksi.
Kaada päälle maito. Hetken päästä myös kerma.

Heiluttele pienellä lämmöllä sekaisin. Tän ei kuulukkaan keittyä kun hullu koski. Tää kuplahtelee ku vihreä laava.

Sit kun se näyttää ihan tasaiselta möhnältä ja kuplahtelua on ollut vajaa 5 minsaa. heitä lämmöt pois ja jätä kansi päälle. Heiluttele välillä, ettei myös hella ole vihreänä.
Kun ei enää kuplahtele tai laavasti poreile, niin mausta suolalla ja valkopippurilla.

Suolan lisäämisen jälkeen ei saa enää kiehua, ettei suola tee jänniä kokkareita maitotuotteista.

Sitten sekaan lohkotaan keitettyä kananmunaa proteiiniksi.

Esteetikot voi juosta nurkkaan itkemään. Mä vedin ne viipaleiksi ja heitin surutta sekaan.

jäiset pinaattikokkareet liemessään. 
Ei oo semmoista paksua, mutta maku on jees.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti