lauantai 7. joulukuuta 2013

Jämälankavillasukkajoulukalenteri aloitettu


Mä lähdin mukaan tähän!

Ensin ajattelin etten mä kykene enkä osaa mitään sukkaa kärjestä aloittaa ja luovutin siihen.

 "Se on sitä, tää on tätä" Sitte Tuija tuli.
MITÄH? Menit sitten yrittämään.

-Ontuva mukaelma/lainaus Arielista. (Se on muutes tinkeliharava ja nuuskupilli.)

Oli päivä viisi.
Päätin tehdä sukkaa A niin pitkälle kun ohjeita on.

Kusaisin kärjen ja kaksi vierekkäistä raitaa olis samaa pinkkiä. Samoin koko sukka oli vielä yhden 4 silmukkaa liian iso. Semmoista perussäätöä.

A sukka prototyyppi


Näin käy kun tekee lisäyksiä ihan jokaisella rivillä loppuun saakka.
1. Kärki vapaavalintainen. Muiden sukissa oli yksiväriset kärjet, ja musta se näytti aika isolta alueelta. Sattumoisin mulla oli jämälankoina nimenomaan erilaisia valmiiksi raidoitettuja yksilöitä. Sieltä eka nätti käteen ja neulomaan.
2. 1 kerros kännykän suojakuoren värillä. Mun samsung galaxy s4 on valkoinen <3
3. 4 kerrosta laukun tai repun väreissä. Pinkki it is.
4. 5 kerrosta pyyhkeen väreissä. Pinkki sekin on. Hieman tummemman pinkki. Koitin tähän samaa taktiikkaa kuin yhteen toiseen työhön. laitoin nalle langan ja ohuen villalangan yhteen ja koitin saada hieman tummempaa pinkkiä niiden yhdistelmästä. Sain ihan pikkuriikkisen tummemman ja selkeästi paksumman kohdan. *pirhana*

Tuija sanoi taas jotakin järkevää. Koska kärki vaivas mua, tein sen uudestaan. Kokeilin toki ensin B sukan. Ihan siltä varalta että tuleekin ihan yhtä ruma aloitus. Onneksi ei tullut. :D :D :D


B sukka
1. B-sukkaan kärki vapaavalintainen. Tein erilaisesta raitalangasta. Koska nyt osasin 7 silmukkaa/puikko vaiheen jälkeen leventää vain jokatoisella kierroksela, näistä tuli paljon paremmat.
2. kaksi riviä lompakon värein. Se on kirkupinkki, jossa on juuri tuon hempeän vaaleanpunainen päällinen toisella reunalla. Vaaleanpunainen valittu.
3. Arvottiin lanka ja sillä 3 riviä. En käytä pelkkiä jämälankoja, en ole vielä neulonut riittävän pitkään että jämiä olisi riittävän kukertavaa määrää. Arvoin yhden kerän ja se oli tumma violetti.
4. 6 riviä etunimeni ensimmäisellä kirjaimella alkavalla värillä.
PITKÄN pohdinnan jälkeen tajusin että J niinkuin jade(nvihreä). Se oli ehkä aidompi värinimitys kuin Joulun punainen tai pahin.... jellow. Ainakin se lausutaan muka jiillä :D
5. seuraavaksi 7 riviä sillä värillä mitä jäätelöä ottaisin jos jäätelökioski olisi auki.
En syö jäätelöä mutta suklaajäätelöön voisin sortua. Muut maut on van suklaajäätelön korvikkeita.
Tein A sukan uudestaan ja tällä kertaa sovitin kärkeen vaaleimman kohdan lankaa ja tein toisesta pinkistä raidasta vaaleamman. Laukku on hitusen vaaleampi kuin pyyhe, joten tuossa se on. 

Jatkoa odotellessa :D :D :D


3 kommenttia:

  1. Oo kun ne on söpöt ja hienot!! Pitäiskö munkin korjata se liila ruma sukka? :)

    VastaaPoista
  2. Pitää! Siitä tulee pareet fiilis kun ei oo virhettä vaivaamassa :D

    VastaaPoista
  3. No en mä sitten jaksanut, sain keltaista väriä siihen tänään ja se näyttää jo paremmalta ;) Ja mietin että saapassukat näistä tulee kuitenkin, joten ihan sama. Ehkä.

    VastaaPoista